Welk voer is geschikt voor een hond met jeuk?

| | ,

Jeuk bij de hond kan verschillende oorzaken hebben en voer is er 1 van. Af en toe jeuk betekent niets, elke hond krabt zichzelf wel eens. Maar wat als de jeuk bij je hond de spuigaten uitloopt? Als je hond zichzelf kapot krabt of bijt en je zeker weet dat hij geen vlooien heeft? Dan kan het zijn dat je hond een voedselallergie heeft en ander voer de oplossing is.

Voedselallergie bij de hond

Een voedselallergie of voedselovergevoeligheid is een veelvoorkomende oorzaak van jeuk bij de hond. Het wordt veroorzaakt door een overdreven reactie van het immuunsysteem van de hond. Naast jeuk kan de hond ook last krijgen van braken, winderigheid en diarree.

Vooral tarwe, rund, zuivel en kip kunnen zorgen voor voedselovergevoeligheid. Of de hond een voedselallergie heeft wordt meestal uitgezocht door een eliminatiedieet. Door het weglaten van bepaalde ingrediënten kun je achter de oorzaak van de jeuk komen.

Wat is het beste hondenvoer voor honden met een voedselallergie?

Elke hond is anders, dus het blijft een kwestie van proberen. Neem bij twijfel altijd contact op met je dierenarts, vooral als er naast jeuk open wonden ontstaan.

Mogelijke oplossingen voor honden met jeuk door voedselallergie:

Hondenvoer zonder granen

Eén oplossing kan zijn om hondenvoer zonder granen te voeren. Als na een periode van graanvrij hondenvoer de hond minder jeuk heeft, dan kun je concluderen dat de hond kampt met een allergie of intolerantie tegen granen.

Hypoallergeen hondenvoer

Bij hypoallergeen hondenvoer zijn de bekende allergenen niet aanwezig. Dit zijn ingrediënten waar de hond allergisch op kan reageren en die de jeuk veroorzaken.

Vers vlees voor de hond

Ook het voeren van vers vlees kan een oplossing zijn. Van oorsprong eten honden vers vlees en hun gebit is hier op ingericht. Er zitten helemaal geen toevoegingen in dus het kan helpen bij jeuk. Voer nooit zomaar vers of rauw vlees maar koop speciaal vers voer voor honden. Dit bewaar je in de diepvries.

Jeuk bij de hond is vervelend en kan leiden tot huidontstekingen, dus overleg bij twijfel altijd met de dierenarts. Heb je het juiste voer gevonden en is de hond klachtenvrij? Verander dan niets meer aan het dieet van de hond. Let ook goed op met snacks, die kunnen weer vervelende jeuk veroorzaken.

Hondenvoer voor honden met jeuk

Renske Super Premium Adult Graanvrij Verse Zalm hondenvoer 2 x 12 kg
Denkadog Hypo-Allergic hondenvoer 2 x 12,5 kg
Happy Dog Supreme Sensible Piemonte hondenvoer 2 x 10 kg
Prins ProCare Grainfree Sensible Hypoallergic hondenvoer 2 x 12 kg
Nutrivet Inne Dog Atlantic hondenvoer 2 x 12 kg
Orijen Six Fish hondenvoer 11.4 kg
Royal Canin Hypoallergenic Moderate Calorie hondenvoer 14 kg
Royal Canin Hypoallergenic 400 gram blik hondenvoer 2 trays (24 x 400 gram)
Royal Canin Hypoallergenic hondenvoer 3 x 2 kg
Prins ProCare Protection Lamb Hypoallergenic 15 kg
Acana Singles Pacific Pilchard hondenvoer 6 kg
Prins ProCare Grainfree Skin & Coat hondenvoer 12 kg
Renske Verse Kip Graanvrij 100 gram hondenvoer 24 x 100 gram
HobbyFirst Canex Senior Fish & Rice hondenvoer 2 x 3 kg
Farm Food Antler voor de hond Maat M - Per 2
Prins Procare Dieet Huid & Darm Hypoallergeen hondenvoer 3 kg
Soopa Dental Sticks Cranberry & Zoete Aardappel hondensnack Per 3
Prins ProCare Lamb & Rice Senior hondenvoer 3 kg