Zelf het menu van je hond samenstellen in 4 stappen

| | ,

Zelf je hondenvoer samenstellen kan aardig puzzelen zijn. Want hoe weet je zeker dat je hond alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnen krijgt?

In dit artikel kijken we naar de Simple lijn van Alsa nature, waarmee je als hondeneigenaar eenvoudig zelf het menu van je hond bepaalt zonder dat je zelf hoeft te puzzelen en rekenen met vers vlees en andere ingrediënten.

Waarom zou je zelf je hondenvoer samenstellen?

Controle over wat je hond eet is ideaal als je een hond hebt met spijsverteringsproblemen of voor honden met jeuk door een voedsel intolerantie of voedselallergie.

Middels vier losse componenten (eiwit, vitamine, olie en mineralen) kun je zelf het menu samenstellen.

Door deze componenten te combineren zorg je voor een uitgebalanceerde voeding met maximale controle over het menu van je hond.

Het hondenvoer van Alsa Nature Simple is graanvrij, glutenvrij en bevat pure vleessoorten waardoor het een goed alternatief is voor het voeren van vers vlees. Er zitten ook geen conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen in.

Zo stel je zelf het menu van je hond samen in 4 stappen:

Stap 1 : Kies de eiwitbron

Doordat het natvoer maar 1 vleessoort per blik bevat kun je zorgvuldig bepalen welk eiwit je hond binnenkrijgt en is het goed verteerbaar.

Er is bijvoorbeeld een variant met kangoeroevlees. Van het eiwit in kangoeroevlees is bekend dat veel honden met voedselintoleranties en allergieën hier goed op reageren.

Ook is er een smaak met met wild, 1 met kip en 1 met rund.

Omdat dit natvoer slechts 1 eiwit bevat is het ook geschikt voor een eliminatiedieet als je er achter wil komen welk allergeen jeuk of andere klachten veroorzaakt.

Wat opvalt als je een blik opentrekt is dat het erg goed ruikt. Zo goed dat je het bijna op je boterham zou smeren, geen grap!

Stap 2: Voeg vitamines toe

Vervolgens voeg je vitamines uit groente of fruit toe.

Ook de vegetarische groente- en fruitbijlages ruiken goed. Er zit een lekkere, verse geur aan en het ruikt totaal niet chemisch, wat komt doordat het hondenvoer van Alsa Nature puur natuur is; zonder toevoegingen.

Vegetarisch hondenvoer lijkt in eerste instantie wat gek, het is ook niet de bedoeling dat je alléén groente en fruit gaat voeren.

Je voegt dus een beetje toe als ‘side dish’.

Er is ook een gedroogde variant.

De vier componenten zorgen voor een uitgebalanceerd menu.

En dan nu de smaaktest! Eens kijken of Lola een groente- of fruittypje is. Na geduldig wachten mocht ze eindelijk aanvallen en de fruit dish ging er als eerste aan. Lekker!

Stap 3 Kies een essentiële olie

Essentiële omega 3 en omega 6 oliën zorgen voor een lang en gezond leven.

De onverzadigde vetzuren dragen bij aan een goede opname van vitamines en andere voedingsstoffen en zorgen voor een glanzende vacht.

Kies de olie die het beste bij je hond past.

In de Simple lijn zijn drie verschillende oliën verkrijgbaar: lijnzaadolie, kokosolie en zwarte komijnolie.

Als je twijfelt kun je gratis voedingsadvies vragen aan de voedingsdeskundige van Alsa Nature.

Lijnzaadolie

Lijnzaadolie of lijnolie bevat een groot gehalte aan essentiële omega 3 olie. Het kan een positief effect hebben op het cardiovasculaire systeem van de hond en zorgt voor een prachtige glans.

Kokosolie

Kokosolie is niet alleen voor mensen gezond, ook honden hebben er baat bij. Een beetje kokosolie door het voer zorgt voor vitaliteit en versterkt gewrichten en de afweer. Ook werkt het antibacterieel en preventief tegen schimmelinfecties en parasieten.

Heeft je hond schrale poten? Smeer er een beetje kokosolie op.

Zwarte komijnolie

Ook zwarte komijnolie zit vol met waardevolle, onverzadigde vetzuren en tevens de mineralen zink en magnesium. Deze olie zorgt voorglanzende vacht en een gezonde huid.

Stap 4: Voeg mineralen toe

De Mineralenmix is geschikt als dagelijkse toevoeging over het voer. Dit supplement bevat zeewier. Zeewier zit tjokvol mineralen, essentiële oliën en vitamines, welke bijdragen aan een gezond gebit, gezonde botten en een glanzende vacht.

Proefpakketje aanvragen

Twijfel je welk voer geschikt is voor jouw hond of wil je eerst een keer proberen?

Via de website kun gratis voedingsadvies of een proefpakketje aanvragen. Voor het proefpakketje betaal je alleen de verzendkosten.

Fotografie: Marije van der Leeuw
alsa-nature Premium hondenwebshop