Wat mag een hond met nierproblemen eten?

| | ,

Honden met nierproblemen zijn het beste af met een speciaal nierdieet. In dit artikel lees je wat honden met nierproblemen mogen eten.

Hoe ontstaan nierproblemen bij de hond?

Nierproblemen kunnen o.a. ontstaan door ontstekingen, tumoren, infectieziekten of hoge bloeddruk maar de oorzaak wordt niet altijd gevonden. Ook leeftijd speelt een rol, oudere honden kunnen sneller last hebben van nierziekte / nierinsuffici├źntie.

Helaas is nierfalen geen omkeerbaar proces, maar met de juiste voeding kun je het wel vertragen.

Een nierdieet voor de hond

Een speciaal nierdieet kan er voor zorgen dat de levensverwachting van de hond toeneemt doordat zo’n dieet de verslechtering van de nierfunctie remt. Een nierdieet voor honden is fosfaatarm en eiwitarm en bevat niet teveel zout. Ook zitten er vaak gezonde vetzuren en vitamine B in.

Als je hond het nierdieet niet wil eten

Omdat hondenvoer voor honden met nierproblemen minder smakelijk kan zijn door een lager gehalte aan eiwitten is het even zoeken wat de hond lekker vindt. Er zijn speciale proefpakketten op de markt om dit uit te proberen of bestel eerst een klein zakje om te testen als je hond niet zo’n goede eter is.

Proefpakket nierdieet

Bij Alsa Nature kun je een proefpakketje aanvragen. Ook kun je hier terecht voor voedingsadvies op maat.

Natvoer wordt vaker op prijs gesteld dan brokken maar het blijft uitproberen. Het allerbelangrijkste is echter dat de hond genoeg blijft eten en drinken. Bron

Hondenvoer voor honden met nierproblemen

Voer voor honden met nierproblemen kenmerkt zich door een lager eiwitgehalte en aangepast fosforgehalte. Hier bekijk je een aantal verschillende soorten hondenbrokken en natvoer passend in een nierdieet. Overleg als je dieetvoeding wil gaan geven altijd eerst met je dierenarts.

Twijfel je over welke niersparende voeding je hond het beste kan eten? Neem altijd eerst contact op met je dierenarts voor je over gaat op dieetvoeding bij je hond.