Mag mijn hond dit eten? (lijst)

| | ,

Honden mogen niet zomaar alles eten. Vroeger aten honden gezellig met de pot mee, maar voor de spijsvertering van de hond is dit meestal geen goed plan. Bepaalde voedingsoorten voor mensen kan een hond niet verteren en sommige zijn zelfs giftig voor je hond.

alsa-nature Premium hondenwebshop

Natuurlijk eten honden vooral vlees. Geef van de fruit en groente die een hond mag eten dus niet teveel. In dit artikel lichten we een aantal andere soorten eten toe en bekijken we of honden het mogen eten of dat je het beter zelf in je mond kunt stoppen.

Mogen honden banaan eten?

Ja. Zo lang ze er niet teveel van eten kunnen bananen geen kwaad. Ze bevatten ook nog eens vitamine B,C en Potassium. Een hond mag dus niet teveel banaan, want dan kan er constipatie (verstopping) optreden.

Mag een hond appel eten?

Ja. Honden zijn vaak dol op een stukje appel. Appels bevatten veel vezels, vitamine C en K en Calcium. Verwijder wel eerst het klokhuis en het steeltje en ook voor appel geldt : geef niet teveel, een klein stukje kan geen kwaad.

Mogen honden druiven eten?

Nee. Druiven worden geassocieerd met nierfalen bij honden, geef ze dus niet. Dit geldt ook voor rozijnen.

Mag een hond kaas eten?

Ja, een klein stukje kaas kan geen kwaad voor de hond. In kaas zit echter wel lactose en zout, dus hou het bij een klein hapje. Kaas is gemaakt van melk, daarvoor geldt hetzelfde: een slokje melk kan voor de hond geen kwaad.

K9 shop

Mag een hond aardbeien eten?

Ja. Aardbeien zijn niet schadelijk voor een hond. Natuurlijk is een hond een carnivoor dus overdrijf het niet.

Mag een hond watermeloen eten?

Ja, een klein stukje watermeloen is op een hete dag een lekker koel en waterig hapje voor je hond. verwijder wel de pitten en de schil. Ook galiameloen vinden honden lekker.

Mag een hond chocolade eten?

Nee! Chocolade is giftig voor een hond. In chocolade zit theobromine, wat zeer giftig is voor honden. Vooral pure chocolade bevat veel van deze giftige stof. Heeft je hond per ongeluk chocolade gegeten? Bel de dierenarts, hij zal de hond waarschijnlijk een injectie geven om braken op te wekken.

Mag een hond mandarijn eten?

Ja, honden mogen een paar partjes mandarijn. Geef ze niet de schil, mandarijnen worden flink bespoten.

mag een hond paprika

Mag een hond paprika eten?

Nee, het is niet aan te raden om je hond paprika te geven, dit kan jeuk en diarree veroorzaken. Paprika bevat een voor honden irriterende stof genaamd solanine. Ook al zijn de paprika’s rood en rijp, dan nog kunnen honden last krijgen van het eten van paprika.

Mag een hond spinazie eten?

Een klein beetje kan geen kwaad, maar het is niet echt aan te raden om er veel van te voeren. Spinazie bevat oxaalzuur dus geef dit niet in grote hoeveelheden aan de hond.

Mag een hond brood eten?

Ja, maar het is natuurlijk niet echt gezond voor een hond om te eten. Een klein stukje brood kan geen kwaad. Wat wel erg schadelijk is is ongebakken brooddeeg met gist, geef dit nooit aan de hond omdat het in een warme omgeving als de maag van de hond gaat rijzen met alle nare gevolgen van dien.

Mag een hond komkommer eten?

Ja. Komkommer bestaat voor 94% uit water. Net als watermeloen is komkommer een frisse snack voor in de zomer.

Wat mag een hond niet eten?

Veel menselijke voeding kan een hond in kleine beetjes wel verteren. Er zijn echter een aantal voedingsmiddelen die schadelijk of zelfs giftig zijn voor de hond. Als je hond hier van heeft gegeten neem dan contact op met je dierenarts.

Hier volgt een lijst met giftige etenswaren die een hond absoluut niet mag eten:

Chocolade

De theobromine in chocolade kan bij een hond hartritmestoornissen veroorzaken. Pure chocolade is het slechtst voor de hond.

Spareribs botten

Spareribsbotten zijn niet goed voor je hond. Er komen scherpe delen af die inwendige schade kunnen veroorzaken bij je hond. Lees hier welke botten je hond wel mag eten.

Macademianoten

1 Macademianoot kan al genoeg zijn om vergiftiging bij een hond te veroorzaken, zet dus nooit een bakje onbeheerd op tafel. Pas ook op met walnoten en pecannoten.

alsa-nature Premium hondenwebshop

Avocado

Het eten van avocado kan bij een hond spijsverteringsklachten en alvleesklierontsteking veroorzaken. De pit is ook veel te groot voor het spijsverteringskanaal van de hond.

Druiven, rozijnen en krenten

Druiven kunnen bij de hond nierfalen veroorzaken. Hou ze dus uit de buurt.

Groente uit de look familie

Prei, ui, sjalot, knoflook en bieslook zijn voor de mens supergezond, maar bij een hond kunnen de groentes uit de lookfamilie zorgen voor bloedarmoede.

Koffie

Koffie bevat cafeine en is echt af te raden voor honden.

Kauwgom

Kauwgom bevat Xylitol, dit is giftig en kan voor te lage bloedsuikerspiegels en leverfalen zorgen.

Help! Mijn hond heeft iets verkeerds gegeten

Als je hond toch iets verkeerds gegeten heeft uit bovenstaande lijst kijk het dan niet eerst aan maar raadpleeg meteen de dierenarts. Probeer nooit zelf om de hond te laten braken d.m.v. zout, dit kan een zoutvergiftiging veroorzaken.

Ondanks dat honden best een aantal voedingsmiddelen voor mensen kunnen eten blijven ze carnivoren.

Het beste dieet voor een hond is gebaseerd op vlees met zo weinig mogelijk toevoegingen. De dierenwinkel Brekz komt het goedkoopst uit de test, hier betaal je het minst voor je hondenvoer en ze verzenden al gratis vanaf € 28,-