Hoe vervoer je een hond in de auto?

| | ,

Er zijn verschillende manieren om je hond in de auto te vervoeren. In dit artikel leg ik je uit op welke manieren je je trouwe viervoeter in de auto mee op reis kan nemen. Lees snel verder om de beste manieren van het vervoeren van je hond te ontdekken.

Je hond veilig vervoeren in de auto

Het is belangrijk om je hond veilig in de auto te vervoeren. In tegenstelling tot hoe mensen zich enkel vast maken met een riem zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat honden veilig vervoerd kunnen worden.

Dit zijn de beste manieren om je hond veilig te vervoeren in de auto:

In een stalen autobench

Een hond los vervoeren in de auto is onveilig voor de hond én de mensen in de auto, met een autobench voor je hond is dit probleem opgelost. Dit komt omdat een autobench er voor zorgt dat je hond niet door de auto heen vliegt wanneer je een ongeluk krijgt.

Een ander voordeel is dat je je auto een stuk schoner houdt. Je hond zit in een bench en daar zullen ook de haren achterblijven. Ook biedt een bench de nodige stabiliteit tijdens het rijden. Hierdoor hoef je niet extra voorzichtig te zijn wanneer je een bocht neemt.

Met een autogordel speciaal voor honden

Net als dat er gordels voor mensen zijn, zijn er ook speciale hondengordels. De autogordel voor honden is misschien wel de meest eenvoudige oplossing om je hond veilig te vervoeren. Je klikt de gordel aan de ene kant vast in de autogordel en de andere aan het harnas van jouw hond.

Ook kun je eenvoudig de lengte van de gordel verstellen zodat je hond echt goed vast zit. Door gebruik te maken van een hondengordel zorg je ervoor dat je hond niet meer door je auto kan lopen. Dat is wel zo veilig.

In een honden autostoel

Wanneer je je hond niet alleen veilig wilt vervoeren maar ook comfortabel, dan is de autostoel voor honden een uitstekende oplossing. Een honden autostoel is geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Wanneer je een grote hond hebt, kan je beter kijken naar andere hulpmiddelen.

Door gebruik te maken van een autostoel speciaal voor honden zal je hond niet alleen veiliger zijn maar zich ook veiliger voelen. Zo is het comfortabel voor je hond maar ook voor jou en eventuele andere inzittenden.

In de kofferbak met een hondenrek

Wanneer je met je hond in de auto gaat kan je er ook voor kiezen om hem of haar in de kofferbak met bagagerek te laten zitten. Met een kofferbak met bagagerek kan je je hond op een veilige manier vervoeren. Wanneer je een bagagerek of hondenrek in je auto hebt zitten, zorg je ervoor dat er een afscheiding ontstaat tussen je kofferbak en de achterbank.

Wanneer je dan plotseling moet remmen zal het hondenrek er voor zorgen dat je hond niet door de hele auto vliegt. Daarbij heeft je hond ook wat meer bewegingsvrijheid zonder de bestuurder af te leiden. En wanneer je ook nog een hondendeken in je kofferbak legt, is je hond helemaal goed voorzien.

Hoe vervoer je een puppy in de auto?

Wanneer je een puppy hebt, wil je deze uiteraard in de eerste maanden ook veilig in je auto kunnen vervoeren. Ze zijn nog klein en hebben nog een beetje toezicht nodig. Het beste is om ze in een autostoeltje met gordeltje op de achterbank te vervoeren. Lekker zacht en vlakbij.

Tips voor het vervoeren van een hond in de auto

Naast dat het in eerste instantie om veiligheid gaat, moet je ook op andere dingen letten. Zo is het belangrijk dat je hond iets te doen heeft tijdens de rit maar het is ook belangrijk om het interieur van je auto te beschermen.

Tip 1 spulletjes om mee te nemen

Als je hond een tijdje in de auto moet doorbrengen en jij hem of haar geen aandacht kan geven, is het slim om een aantal spulletjes mee te nemen. Als eerste een flesje water voor onderweg. Je kunt ook een lekker bot meenemen zodat je hond wat te doen heeft of zijn favoriete speeltje neerleggen.

Om het nog wat fijner te maken voor je hond, kan je een zachte hondendeken neerleggen. Op deze manier weet je zeker dat je hond zich gemakkelijk voelt tijdens de autotrip.

Tip 2 Bescherm het interieur van je auto

Het beschermen van de interieur van je auto is ook erg belangrijk. Er zit niemand te wachten op krassen op de voorstoelen. Speciaal om dit te voorkomen zijn er speciale beschermhoezen ontwikkeld om je auto te beschermen. Deze hoezen zorgen er voor dat je hond geen schade kan veroorzaken tijdens de rit.

Tip 3 Een loopplank voor oudere honden of honden met artrose

Wanneer je hond al wat ouder is of wanneer je hond artrose heeft is het belangrijk om een speciale loopplank aan te schaffen. Helaas komt artrose bij honden erg vaak voor. Hierdoor heeft de hond slijtage aan de gewrichten. Bewegen wordt dan steeds moeilijker.

Om je hond hierbij te helpen kan je een speciale loopplank aanschaffen. Met deze loopplank kan je hond gemakkelijk de auto in- en uitstappen zonder daar pijnlijke bewegingen bij te hoeven maken. Ook voor de oudere hond en hond met heupdysplasie is dit een stuk fijner en beter dan een grote sprong maken. Want hoe ouder ze worden, hoe moeilijker ze kunnen bewegen.

Tip 4 Grote honden de auto vervoeren

Wanneer je een hele grote hond hebt zijn de keuzes voor het vervoeren een stuk kleiner. Het beste kun je een grote hond vervoeren in een autobench. Op deze manier zit je hond het veiligst en is het voor de bestuurder en medepassagiers ook een stuk veiliger.

Tip 5 Laat je hond nooit in de auto met hitte

Een stilstaande auto neemt al snel extreem hoge temperaturen aan. Laat je hond nooit in een stilstaande auto achter als het warm is buiten.

Wat is de beste manier om een hond in de auto te vervoeren?

De beste en meest veilige manier is een gezekerde stalen autobench in de kofferbak van de auto.

Wat is de wetgeving in Nederland voor het vervoeren van honden?

De Nederlandse wet kent geen specifieke regels voor het vervoeren van honden.

Moet een hond verplicht vast in de auto in Nederland?

Nee, in Nederland hoeven honden niet verplicht vast in de auto.

Krijg je een boete als je een hond los in de auto vervoert?

In Nederland niet, maar in sommige andere landen wel.

Mag je je hond in de kofferbak vervoeren?

Ja, in Nederland mag je je hond gewoon in de kofferbak vervoeren.

K9 Shop de dierenwebshop