Hondenverzekering | Wat kost het en welke is het beste voor jouw hond?

| |

Een hondenverzekering afsluiten is niet iets waar je als eerste aan denkt als je een hond aanschaft. Als hondeneigenaar geef je met alle liefde elke maand een hoop geld uit aan de juiste uitgebalanceerde voeding, maar soms vergeet je dat een hond ook ziek kan worden of een ongeval kan krijgen.

Vooral met operaties lopen de kosten bij de dierenarts razendsnel op.

Waar moet je op letten als je een verzekering voor je hond wil afsluiten? In dit artikel geven we tips en vergelijken we 3 bekende hondenverzekeringen met elkaar.

Wel of geen hondenverzekering?

Een verzekering voor honden afsluiten is een goed idee als je geen zin hebt in hoge medische kosten of deze niet kunt betalen. De instappremies zijn laag, vooral voor jonge kleine honden.

Als je hond al een medische aandoening heeft of op leeftijd is kan een hondenverzekering duur uitvallen of kan je hond niet verzekerd worden.

Heb je veel spaargeld? Dan kun je overwegen om een potje te maken voor de medische kosten i.p.v. een verzekering af te sluiten.

Wat kost een hondenverzekering?

De premies van hondenverzekeringen starten bij enkele euro’s per maand en lopen op tot bedragen tegen de 100 euro. Ze worden bepaald aan de hand van een aantal factoren, zoals dekking, leeftijd van de hond en hondenras / formaat.

Vooral bij aanvullende verzekeringen en voor honden met risico op bepaalde aandoeningen valt de premie hoger uit.

Waar moet je op letten (goed vergelijken)

Naast de kosten is het verstandig om te checken of er een wachttijd is en wat de eigen bijdrage is. Net als bij verzekeringen voor mensen kun je kiezen uit aanvullende voorwaarden zoals castratie en sterilisatie of dekking op reis. Probeer reviews en ervaringen te vinden van de verzekering die je op het oog hebt voor je hond.

Wat is de beste hondenverzekering?

Wat de beste verzekering voor jouw hond is hangt af van een aantal factoren, zoals leeftijd en ras, waarover later meer. Als je een hondenverzekering overweegt check dan op de website van de aanbi3 eder altijd de reviews.

Dit zijn de 3 beste hondenverzekeringen:

1. Petplan hondenverzekering

Deze verzekering voor honden geeft tot 31 oktober 2021 een voucher van € 50,- voor Pets Place. Hondenvoer kopen moet je toch, en dit bedrag haalt de verzekeringspremie flink omlaag.

2. Ohra verzekering voor honden

Alle hondenrassen zijn welkom en er is vrije dierenartskeus. Ook is behandeling door een specialist na doorverwijzing meeverzekerd.

Bekijk deze hondenverzekering

3. De hondenverzekering van Dierenverzekering.nl

Deze verzekering heeft castratie en sterilisatiedekking, heup-en elleboogdekking en dekt preventieve zorg tot € 65,- per jaar. Alle hondenrassen zijn te verzekeren en de keuze van de dierenarts is vrij.

Bekijk deze hondenverzekering

4. Petsecur hondenverzekering

Is een hondenverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om je hond te verzekeren, maar je hebt wel de plicht om je hond zo goed mogelijk te verzorgen. Ook op medisch vlak.

Welke hondenverzekering is geschikt voor mijn hond?

Dit hangt sterk af van het ras, de leeftijd en welke dekking je kiest. Lees hier meer info over alle hondenverzekeringen.

Succes met het kiezen van de juiste verzekering voor jouw hond!